Industri


Shtëpi> Industri> Automobilistik

Automobilistik

2020-02-27 hqt

Industria e automobilave po evoluon shpejt. Ndërsa tendencat e industrisë si ngasja autonome, lidhja në bord dhe automjetet hibride / elektrike vazhdojnë të drejtojnë inovacionin, kompanitë e automobilave me mendjen e shkathtësisë po kthehen te Protolabs për të përshpejtuar zhvillimin e produktit të ri dhe për të dalë në treg më shpejt. Me prodhim dixhital dhe reagime të automatizuar për prodhueshmëri , dizajnerët dhe inxhinierët mund të zbusin rreziqet e modelit dhe kostos ndërsa zhvillojnë një zinxhir furnizimi më të përgjegjshëm për të reaguar më mirë ndaj kërkesës së shoferit dhe pasagjerëve për automjete më të personalizuara.


Pse kaitomould për zhvillimin e automobilave?

Prototipi i shpejtë

Zbutni rrezikun e dizajnit përmes përsëritjes së shpejtë dhe prototipizimit në materialet e prodhimit pa sakrifikuar shpejtësinë e zhvillimit.

Fleksibiliteti i Zinxhirit të Furnizimit

Merrni mbështetje sipas kërkesës për raste emergjente, rikujtime të pjesëve ose çrregullime të tjera të zinxhirit të furnizimit në impiantet tuaja të prodhimit duke përdorur citate të automatizuara, vegla të shpejta dhe pjesë të prodhimit me vëllim të ulët.

Inspektimet e Cilësisë

Vlerësoni gjeometrinë e pjesës me disa opsione të dokumentacionit cilësor. Inspektimi dixhital, PPAP dhe raportimi FAI janë në dispozicion.

automotive

Përshtatja masive

Zbatoni prodhim me vëllim të ulët për të mundësuar karakteristika më të larmishme dhe të personalizuara të automjeteve që janë përshtatur për drejtuesit modernë.

Vegla pune dhe pajisje

Përmirësoni proceset e prodhimit për të krijuar automatizim më të madh dhe montim të efektshëm të përbërësve me instalime të personalizuara.


automotive-electronicParaqitjet tregojnë pamjet lart dhe poshtë të montimit të ndërlikuar të pranverës së orës së ZF.

Një vend i përparmë për novacionin e makinës me ZF

Modulet e kontrollit të kolonës drejtuese tani integrojnë një larmi funksionesh në timon, duke u ofruar drejtuesve një mori funksionesh si për sigurinë dhe komoditetin. Sigurimi i lidhjes midis të gjithë atyre butonave dhe çelsave të dobishëm dhe funksioneve që ata kontrollojnë - nga sinjalet kthyese dhe fshirësit te kontrolli i lundrimit dhe madje edhe ngrohja e timonit - është puna e sustës së orës, një disk plastik në madhësinë e një hokeji top hokeji që qëndron i fshehur nën timon brenda modulit të kontrollit të kolonës drejtuese. Shihni se si prodhimi dixhital ndihmoi në uljen e kohës së zhvillimit të produktit për kompanitë globale të teknologjisë Kaito Mold.

Cilat materiale punojnë më mirë për aplikimet e automobilave?

pl-industry-automotive
Termoplastikë. Zgjidhni midis qindra termoplastikave duke përfshirë PEEK, acetal ose furnizoni materialin tuaj. Mirëmbani markën me ngjyra të personalizuara për projekte të kualifikuara.
nylon-materials-turbine
Najlone. Prototipa funksionalë të shtypjes 3D në disa materiale najloni të disponueshme përmes sinterimit selektiv me lazer dhe Multi Jet Fusion. Najlonet e mbushura me minerale dhe gotë përmirësojnë vetitë mekanike kur është e nevojshme.
lsr-marterials
Gome silikoni e lengshme. Materialet prej gome silikoni të tilla si fluorosilikoni rezistent ndaj karburantit mund të përdoren për copë litari, vula dhe tuba. Një gome silikoni me qartësi optike është gjithashtu e disponueshme për lentet dhe aplikimet e ndriçimit.
dmls-automotive-part
Alumini. Ky metal i të gjithë qëllimeve i përdorur për peshimin e lehtë siguron raport të shkëlqyeshëm forcë-peshë dhe mund të përpunohet ose shtypet 3D.

APLIKIMET E PONRBASHKT AUTOMOTIVE

Aftësitë tona prodhuese dixhitale përshpejtojnë zhvillimin e një vargu përbërësish automobilistikë metalikë dhe plastikë. Disa nga aplikacionet e zakonshme të automobilave përfshijnë:

  • Komponentët e linjës së montimit
  • Regjistrime
  • Rrethime dhe shtëpi
  • Komponentët e plastikës
  • Pjesë të tregut pasardhës
  • Korniza
  • Lentet dhe tiparet e ndriçimit
  • Mbështetje për elektronikën e konsumit në bord


linkedin
Top